Food, Lifestyle

Livin’ la vida loca

Een week tussen twee examens door? Dan gaan we toch gewoon even naar Boedapest!

Een maand geleden vroeg Jorgen, om tussen mijn twee examens door, een citytrip te doen naar Boedapest, de vliegtuigtickets waren spotgoedkoop en ik was hier nog nooit geweest dus zo gezegd, zo gedaan.

We besloten om 4 dagen te gaan, zo moesten we ons niet haasten en konden we de laatste dag naar de thermen gaan, iets waar Boedapest bekend voor staat.

Ietwat atypisch aan deze stad is dat ze in twee delen wordt verdeeld. Buda en Pest zijn namelijk gescheiden door de Donau en enkel een paar bruggen zorgen voor het contact met de twee gedeeltes.

IMG_7314
Boeda  Pest

Dit is mijn lijstje van echte aanraders:

Boeda:

 • De Gellértberg, een klein stukje natuur in het midden van een drukke stad, je waant je in de bergen en als je de top heb bereikt word je verwelkomt door een prachtig uitzicht. Hier loopt het vol met toeristen maar op de weg hiernaartoe ben je bijna volledig alleen.

IMG_7279

 • Op deze berg staat ook het vrijheidsbeeld van de Hongaren. Zeer imponerend en mooi.

IMG_7321

 • Achter “The lords of war” museum (A haboru urai) vindt je een prachtige tuin. Het is er super rustig en je kan uitgebreid genieten van het zicht op het parlement.

IMG_7396

 • Het paleis van Buda/ De burcht van Buda. Gigantisch gebouw, gigantisch veel toeristen, maar is wel de moeite waard om te bekijken.

IMG_7285

 • Het vissersbastion. Het wordt vaak gezegd dat dit een Disney-achtige sfeer rondom zich heeft. Je waant je ook echt in een andere wereld met de prachtige witte torentjes en de kerken met gekleurde daken.

dav

Pest:

 • Ik ben geen gemakkelijke eter, maar iets dat elke zoetekauw zijn/haar hart voor zich wint zijn de chimney cakes, ofte: Kürtőskalács (bonuspunten voor zij die het kunnen uitspreken). De beste, en goedkoopste, vindt je bij Molnar, een bakkerij waar ze enkel dit en koffie verkopen. Een echte aanrader!

d81724ccf04c68a7f9d4a1dffaed2afd

 • Andràssy ùt, wat het juist betekent weet ik niet, maar “fancy straat” zou het wel kunnen zijn, deze straat is vol geplaatst met prachtige, kolossale gebouwen waar ambassades in gevestigd zijn. Het doorwandelen meer dan waard!

IMG_7758

 • In deze straat bevindt zich het “House of Terror Museum”, een museum over de geschiedenis van de nazi’s en het communisme in Hongarije, neem wel je vertaler mee want heel veel bordjes/uitleg is enkel in het Hongaars.

1425014598024

 • Het heldenplein, in het midden staat een gigantisch standbeeld en er achter is een rustig park.

IMG_7774

 

 • In dit park vindt je de grootste spa van Boedapest, Széchenyibad, voor €19 heb je hier een hele dag onbeperkt toegang tot. Het is een leuke afsluiter.

5-b

 • Natuurlijk is het parlement nog dé grootste aanrader, het is een kolos en is niks in vergelijking met al de dingen die je hiervoor al hebt gezien.

IMG_7587IMG_7944

Wat het eten en drinken betreft: ik ben een beetje schuw als het op anders eten aankomt, ze serveren op genoeg plaatsen goulash en andere typische gerechten maar ze hebben ook genoeg andere eetmogelijkheden. Zo heb je een pad thai restaurant waar je zelf je eten volledig kan samenstellen, van het soort noedels, de groentjes, het eventuele vlees, saus en topping!

dav

 

Met het mooie weer is het ook aangeraden om regelmatig te bekomen op een terrasje, de versgemaakte limonades en ice tea’s zijn heerlijk en zijn meestal een halve liter.

Snapchat-807351832

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s