Lifestyle

Piercing 101

Vorige zaterdag hebben mijn beste vriendin en ik onze stoute schoenen aangetrokken en zijn we met een bang hartje naar Antwerpen getrokken. Het ging een gezellig shopdagje worden, maar het eerste op de planning was onze piercing!

Zowel zij, als ik wilden al super lang  een piercing en na een jaar er over bezig te zijn om deze samen te gaan zetten, hadden we EINDELIJK een datum vastgeprikt.

Met een bang hartje wandelden we de piercing zaak binnen. Misselijk van de stress vul ik de korte vragenlijst in om te peilen of ze met dingen rekening moeten houden (allergieën, snel misselijk, hoge/lage bloeddruk,…). Alles blijkt in orde te zijn en dus gaan we met z’n gedrieën naar een apart lokaaltje, 5 minuten later gaat er een naald door mijn neus en wordt er een metalen staafje in gestoken! De misselijkheid die ik al de hele ochtend had gevoeld, ebt plots weg. Eindelijk had ik mijn neuspiercing! Het was binnensmonds wat vloeken, en ik heb stevig in Laura haar hand geknepen, maar ik heb ze!

17968687_1321913801229774_1097363585_o

Waar moet je eigenlijk op letten vooraleer je je piercing laat zetten?

  1. Piercings zijn niet zo permanent als tattoos maar zelfs als je ze er uit haalt, de kans is groot dat je het gaatje blijft zien.
  2. De enige piercings die geschoten mogen worden zijn die in je oorlel, kraakbeen is zeer gevoelig en moet dus met precisie behandelt worden.
  3. De heel tijd van een piercing varieert tussen 4 weken tot zelfs 12 weken.
  4. Je piercer weet best, als je vragen hebt moet je je vooral niet schamen om deze aan hen te stellen.
  5. Een piercing laten zetten is niet zo heel goedkoop, maar je krijgt in ruil wel een gratis juweeltje en bij sommige piercers krijg je ook de verzorging er gratis bij. (Dit is het geval bij mijn piercer)
  6. Als je tussen de 16 en 18 bent moet je je ouders meenemen zodat zij toestemming kunnen geven, voor je 16 mag je nog geen piercings.
  7. Er zijn speciale anti-allergene piercings, deze zijn wel duurder en moet je op voorhand melden. De beste hiervoor zijn chirurgisch staal en goud.
  8. Best geen alcohol drinken voor je je laat piercen, dit is een bloedverdunner én maakt je veel gevoeliger.
  9. Niet te veel stressen! Als je het echt wilt, komt dat wel in orde!

Heb jij piercingplannen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s