Lifestyle

Berlin Calling!

Vorige week ben ik naar Berlijn geweest. Ik had hier wel zin in want iedereen die hier al naartoe was geweest, was steeds super enthousiast teruggekeerd en gingen met plezier terug. Maar na 3 dagen had ik het wel gezien.

Berlijn is zoals Amsterdam, overrated en alles is hetzelfde. Ik ben een echte architectuur en geschiedenisnerd dus was ik bij beide steden zeer teleurgesteld. Wat Berlijn wel heeft zijn de super alternatieve buurten. Daar durven mensen veel meer gewaagder op straat komen. Hier in België ben ik een uitzondering met mijn blauw haar, daar was ik een van de zovele met gek gekleurd haar.

Veel van de geschiedenis van Berlijn heb ik daar niet geleerd. Berlijn is blijkbaar ontstaan in de tweede Wereldoorlog want voor deze periode konden ze niks over de stad zeggen. Dit vond ik zeer spijtig want WO II kent iedereen toch al en de Muur is bij iedereen bekend. Blijkbaar stonden de prachtige gebouwen in West-Berlijn maar niets van mijn opdrachten lagen in die buurt dus heb ik enkel de gebouwen van het communistische regime kunnen bewonderen. Maar na drie blokken had je dat ook weer gezien, want alles is hetzelfde.

IMG_1322
Links is West-Berlijn, Rechts is Oost-Berlijn

MAAR natuurlijk was niet alles een teleurstelling in Berlijn! Ik ben echt geen vleeseter (kijk maar naar mijn vorige blogpost) dus wou ik het liefste vegetarisch eten, en waw, ik heb nooit moeten zoeken naar plaatsen waar ze dit serveerden. Dit is echt iets dat ik wou meenemen naar België, want daar kunnen ze hier bij ons echt nog iets van leren!

Zondag zijn we naar de vlooienmarkt geweest en daar heb ik mijn droomzonnebril gekocht, ik was deze al een aantal keren op FACTS tegengekomen maar was helaas nét iets te duur, maar op een vlooienmarkt kan je afdingen, en dat heb ik meteen gedaan. Het is een ronde gouden zonnebril met aan de oren veren die je kan bewegen en de details zijn gewoon geweldig.

dav

Berlijn is de stad van het uitgaan, maar dit heb ik niet gedaan, uitgaan is nooit echt mijn favoriete activiteit geweest, tenzij met goede vrienden. Maar dit heeft mij niet weerhouden om mij ’s avonds te amuseren. Marlies had Cards Against Humanity en Exploding Kittens bij, hier ben je al enkele uren mee zoet. Eerst waren we gewoon met vijf, maar naarmate de avonden vorderden kwamen er steeds meer mensen meespelen.

In conclusie: voor de stad kom ik niet meer terug, voor het eten en het gezelschap bezoek ik Berlijn nog met veel plezier!

mde

Welke stad zouden jullie ooit willen bezoeken? Bij mij staat Praag al een tijdje op mijn lijstje 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s