Food

TJOPS, mijn date met vlees

Vorige week ben ik, samen met mijn broer en ouders, gaan eten bij Tjops. Dit is een van de 6 pop-up restaurants van het gelijknamige vtm-programma “Mijn Pop-Up Restaurant”. Karel en Birger zijn de twee eigenaars van de pop-up en bieden slow cooked meat aan. Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik walg van vlees, dus dit was een extreme stap uit mijn comfortzone!

snapchat-100204127

Ik was dus zeer nerveus toen we hier naartoe gingen, want een vegetarische menu hebben ze daar natuurlijk niet. Maar met deze blog in mijn gedachten en het feit dat er honderden mensen jaloers op mijn plaats zijn, ben ik binnen gewandeld.

Omdat er nog niet zo veel mensen waren mochten we zelf onze tafel kiezen. Eens we gekozen hadden kwam Karel met de menu en legde hij uit wat we bij al de gerechten konden verwachten. Er waren ook alcoholvrije cocktails (=mocktails) dus heb ik zonder aarzelen hun eigen brouwsel besteld. Dit was een mocktail op basis van jalapeño’s die in suikerwater werden gekookt.  Dit gaf de cocktail een zeer pittige nasmaak die ik echt wel kon appreciëren.

davmde

Nadat we allemaal hadden gekozen voor hun 3-gangenmenu kregen we meteen een amuse. Dit was een stuk buikspek met gefermenteerde ajuin. Moeizaam begon ik hier aan, want met een lepel heb ik nog nooit vlees gegeten. Dit was absoluut mijn ding niet en kreeg al wat schrik voor de rest van de avond, want stel dat ik echt niks ga lusten? (Spoiler: dit was niet het geval)

mde

Ons bordje was nog maar net leeg en meteen werd ons hapje gebracht, gerookte zalm! Gerookte zalm is de beste vis ooit dus hier keek ik echt naar uit, en hij was nog lekkerder dan ik dacht! Ik had nog nooit vers gerookte vis gegeten en dit was zeker voor herhaling vatbaar, ik wou nog meer en kreeg terug wat meer hoop dat ik er misschien wel nog iets van zou lusten.

mde

De TJOPS plate is een snijplank om ‘U’ tegen te zeggen. Dit is eten voor twee personen en dus deelden mijn mama en ik een “plate” en mijn papa en broer één. Hierop stonden twee hamburgertjes met “pulled pork”, aka uiteen gerukte stukjes varkensvlees. Toen ik hieraan rook liep het water niet bepaald in mijn mond maar toch zette ik dapper mijn tanden in het hamburgertje. Als bij wonder vond ik het niet eens zo slecht! Er was ook een kommetje met lang gesneden aardappeltjes en een lekker barbecuesausje om zowel de “frietjes” als het vlees in te dopen. Er lagen ook nog twee stukken “brisket”, maar na een klein stukje geproefd te hebben wist ik dat dit nét te veel was. Ik heb zelfs ribbetjes gegeten, iets wat ik normaal gezien verafschuw… Wat je allemaal niet doet voor een blog en een knappe kok.

dav

Het dessert was een ander struikelblok, hier zat gelukkig geen vlees in, maar het was vanille ijs. Ik lust echt geen vanille. Gelukkig schoot mijn mama in actie en vroeg meteen bij het bestellen of er geen vervanger hiervoor was voor mij. Karel ging dit meteen in de keuken vragen en ze waren zo vriendelijk om het laatste beetje ananasijs aan mij te geven. Eerst had Karel 4 kommetjes met vanille ijs vast, maar na een bedenkelijke blik van Karel werd dat van mij snel gewisseld. Het dessert was een geweldige afsluiter en was super lekker. Ik vond het jammer dat het er al op zat, maar weggaan wou ik nog niet zonder een foto met de geweldige kok en gastheer.

 

mde

De korte samenvatting van de avond:

Sfeer en gezelligheid: een welverdiende 10. Bijna al de tafeltjes waren bezet en toch was het er super rustig, het weekend kon al beginnen voor ons. Max, onze ober, was een zeer lieve en attente jongen die voor een zeer vlotte service heeft gezorgd.

Eten en drinken: een 9, het amuse hapje was niet mijn ding maar waw, zoveel vlees heb ik nog nooit gegeten! (En het was lekker!)

2 gedachten over “TJOPS, mijn date met vlees”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s